13. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný a jednoduchý recept na Parmazánové ravioli se špenátem? Navštivte naše webové stránky a objevte tento vynikající pokrm, který vás nadchne svou chuťovou kombinací. Povidla s jemnou špenátovou náplní a syrově lahodným parmazánem vytvářejí dokonalou harmonii. Naučte se připravit tento recept snadno a rychle a oslněte své blízké. Vydejte se na kulinářskou dobrodružnou cestu a vytvořte si skvělý večeři s Parmazánovými ravioli se špenátem!
Suroviny
- 250 g mouky
- 2 vejce
- 1 lžička olivového oleje
- špetka soli
- 200 g špenátu
- 1 stroužek česneku
- 150 g parmezánu
- 100 g másla
- 1 polévková lžíce strouhaného muškátového oříšku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, vejce, olivový olej a sůl a hněťte, dokud nedostanete hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte odpočívat 30 minut.
- Mezitím opláchněte špenát a osušte ho. Nasekejte ho na jemno a rozemelte společně s česnekem a parmezánem ve food processoru.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte těsto na ravioli asi 5 minut, nebo dokud se nevyvaří.
- V menším hrnci rozehřejte máslo společně s muškátovým oříškem. Přidejte špenátovou směs a promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Procedte uvařená ravioli a přidejte je ke špenátovému máslu. Jemně promíchejte a podávejte ihned. Ozdobte na talíři strouhaným parmezánem.