13. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Parmazánové ravioli se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný a jednoduchý recept na Parmazánové ravioli se špenátem? Navštivte naše webové stránky a objevte tento vynikající pokrm, který vás nadchne svou chuťovou kombinací. Povidla s jemnou špenátovou náplní a syrově lahodným parmazánem vytvářejí dokonalou harmonii. Naučte se připravit tento recept snadno a rychle a oslněte své blízké. Vydejte se na kulinářskou dobrodružnou cestu a vytvořte si skvělý večeři s Parmazánovými ravioli se špenátem!

Suroviny

  • 250 g mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička olivového oleje
  • špetka soli
  • 200 g špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g parmezánu
  • 100 g másla
  • 1 polévková lžíce strouhaného muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, vejce, olivový olej a sůl a hněťte, dokud nedostanete hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte odpočívat 30 minut.
  2. Mezitím opláchněte špenát a osušte ho. Nasekejte ho na jemno a rozemelte společně s česnekem a parmezánem ve food processoru.
  3. V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte těsto na ravioli asi 5 minut, nebo dokud se nevyvaří.
  4. V menším hrnci rozehřejte máslo společně s muškátovým oříškem. Přidejte špenátovou směs a promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  5. Procedte uvařená ravioli a přidejte je ke špenátovému máslu. Jemně promíchejte a podávejte ihned. Ozdobte na talíři strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *