13. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Světlý guláš s knedlíkem je tradiční české jídlo, které zaručeně potěší každého milovníka domácí kuchyně. Našim receptem se stane toto jídlo snadno připravitelným pro každého, kdo se nebojí vydat se na kulinářskou dobrodružnou cestu. Hladký a chutný guláš s kvalitním masem a aromatickými kořením se perfektně doplňuje s nadýchanými knedlíky, které budou rozhodně vybírat na talíři. Nechte se unést vůní, která se bude šířit z vaší kuchyně, a užijte si nezaměnitelnou chuť tohoto oblíbeného českého jídla.
Suroviny
- 600 g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli spolu s česnekem.
- Přidáme maso a opékáme, dokud nezmění barvu.
- Přidáme mouku, papriku a kmín a promícháme.
- Postupně přilijeme hovězí vývar a za stálého míchání vaříme asi 1,5 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
- Guláš dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Servírujeme s knedlíkem.