13. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na tandoori kuře se zeleninou je jednoduchý a lahodný. Kombinace křupavého kuřecího masa s exotickými kořenícími směsmi, jogurtovou marinádou a dochucenou zeleninou vytváří lahodnou a vyváženou chuť. Podává se s rýží nebo naan chlebem. Připravte si tento lahodný tradiční indický pokrm a okuste kousek indické kuchyně doma!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa (stehna nebo prsa)
- 200 g jogurtu
- 2 lžíce tandoori koření
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého česneku
- Sůl podle chuti
- Čerstvá zelenina dle vlastního výběru (např. paprika, lilek, cibule)
Postup
- Ve velké misce smíchejte jogurt, tandoori koření, citronovou šťávu, mletý zázvor, mletý česnek a sůl.
- Pokud používáte kuřecí stehna, odstraňte přebytečný tuk a kůži. Pokud používáte kuřecí prsa, nakrájejte je na menší kousky.
- Přidejte kuřecí maso do misy se směsí jogurtu a koření a dobře promíchejte, aby bylo maso kompletně pokryté. Nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, nebo ideálně přes noc.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na pekáč nebo plech vložte marinované kusy kuřecího masa a pokapejte je přebytkem marinády. Pečte v troubě zhruba 25-30 minut, dokud maso není zlatě hnědé a uvnitř dobře propečené.
- Během pečení připravte zeleninu – nakrájejte ji na menší kousky nebo plátky.
- Patnáct minut před koncem pečení kuřecího masa přidejte zeleninu na plech a pečte s masem, dokud není zelenina měkká a lehce karamelizovaná.
- Servírujte tandoori kuře se zeleninou s plackami naan nebo rýží.