13. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuře se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na tandoori kuře se zeleninou je jednoduchý a lahodný. Kombinace křupavého kuřecího masa s exotickými kořenícími směsmi, jogurtovou marinádou a dochucenou zeleninou vytváří lahodnou a vyváženou chuť. Podává se s rýží nebo naan chlebem. Připravte si tento lahodný tradiční indický pokrm a okuste kousek indické kuchyně doma!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (stehna nebo prsa)
  • 200 g jogurtu
  • 2 lžíce tandoori koření
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého česneku
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvá zelenina dle vlastního výběru (např. paprika, lilek, cibule)

Postup

  1. Ve velké misce smíchejte jogurt, tandoori koření, citronovou šťávu, mletý zázvor, mletý česnek a sůl.
  2. Pokud používáte kuřecí stehna, odstraňte přebytečný tuk a kůži. Pokud používáte kuřecí prsa, nakrájejte je na menší kousky.
  3. Přidejte kuřecí maso do misy se směsí jogurtu a koření a dobře promíchejte, aby bylo maso kompletně pokryté. Nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, nebo ideálně přes noc.
  4. Předehřejte troubu na 200°C.
  5. Na pekáč nebo plech vložte marinované kusy kuřecího masa a pokapejte je přebytkem marinády. Pečte v troubě zhruba 25-30 minut, dokud maso není zlatě hnědé a uvnitř dobře propečené.
  6. Během pečení připravte zeleninu – nakrájejte ji na menší kousky nebo plátky.
  7. Patnáct minut před koncem pečení kuřecího masa přidejte zeleninu na plech a pečte s masem, dokud není zelenina měkká a lehce karamelizovaná.
  8. Servírujte tandoori kuře se zeleninou s plackami naan nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *