13. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Mie goreng
zdroj: Recepty 24/7

Mie goreng je oblíbený indonéský recept s vaflovými nudlemi, které jsou smíchány s různými ingrediencemi. Tento dochucený pokrm je plný chuti a je snadno připravitelný. Vychutnejte si tento exotický a aromatický pokrm přímo v pohodlí vaší domácnosti.

Suroviny

  • 200 g nudlí (mie)
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 100 g baby kukurice, nakrájané na kolieska
  • 100 g hrášku
  • 150 g kuracieho mäsa, nakrájaného na malé kúsky
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica rybacej omáčky
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V hrnci uvarte vodu a v nej uvaríme nudle podľa návodu na obale. Keď sú hotové, scedíme ich pod studenou vodou a zatiaľ si pripravíme zvyšok ingrediencií.
  2. V mise rozšľaháme vajcia. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky.
  3. Na panvici zohrejeme olej a orestujeme v ňom cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť zlatisté.
  4. Pridáme k nim nakrájané kuracie mäso a orestujeme ho dozlatova. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, baby kukuricu a hrášok. Všetko spolu orestujeme pár minút, kým sa zelenina zjemní.
  5. Do panvice pridáme uvarené nudle a polejeme ich sójovou omáčkou a rybaciou omáčkou. Dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
  6. Na koniec môžeme podľa chuti pridávať soľ a korenie.
  7. Mie goreng podávame horúce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *