13. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Penne s pestem genovese
zdroj: Recepty 24/7

Penne s pestem genovese“ je italské jídlo, které svou jednoduchostí a výraznou chutí potěší každého milovníka těstovin. Tato delikátní kombinace penne těstovin a tradicionální italské pesty genovese přináší chuťovou explozi do vaší kuchyně. Vychutnejte si sladkou bazalkovou pesto omáčku s česnekem, olivovým olejem a parmazánem, která je dokonale sladěna s Al dente vařenými pennemi. Tento jídlo je snadno připravitelné a zaručeně vám zpříjemní večerní hodiny strávené s rodinou nebo přáteli. Vyzkoušejte penne s pestem genovese a užijte si vůni a chuť Itálie přímo ve vašem talíři.

Suroviny

  • 400 g penne
  • 80 g čerstvého bazalkového listí
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmezánu
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V osolené vodě uvařte penne al dente podle návodu na obalu. Poté je sceďte.
  2. V mixéru rozmixujte bazalkové listí, piniové oříšky, česnek, parmezán, olivový olej, sůl a pepř, dokud nedostanete hladkou směs.
  3. V míse smíchejte uvařené penne se směsí pesta, dokud budou penne rovnoměrně obalené.
  4. Těstoviny můžete podávat okamžitě, nebo nechat chladit v lednici, aby se chutě propojily. Případně můžete před podáváním přidat olivový olej a posypat parmezánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *