13. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne s pestem genovese“ je italské jídlo, které svou jednoduchostí a výraznou chutí potěší každého milovníka těstovin. Tato delikátní kombinace penne těstovin a tradicionální italské pesty genovese přináší chuťovou explozi do vaší kuchyně. Vychutnejte si sladkou bazalkovou pesto omáčku s česnekem, olivovým olejem a parmazánem, která je dokonale sladěna s Al dente vařenými pennemi. Tento jídlo je snadno připravitelné a zaručeně vám zpříjemní večerní hodiny strávené s rodinou nebo přáteli. Vyzkoušejte penne s pestem genovese a užijte si vůni a chuť Itálie přímo ve vašem talíři.
Suroviny
- 400 g penne
- 80 g čerstvého bazalkového listí
- 50 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmezánu
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- V osolené vodě uvařte penne al dente podle návodu na obalu. Poté je sceďte.
- V mixéru rozmixujte bazalkové listí, piniové oříšky, česnek, parmezán, olivový olej, sůl a pepř, dokud nedostanete hladkou směs.
- V míse smíchejte uvařené penne se směsí pesta, dokud budou penne rovnoměrně obalené.
- Těstoviny můžete podávat okamžitě, nebo nechat chladit v lednici, aby se chutě propojily. Případně můžete před podáváním přidat olivový olej a posypat parmezánem. Dobrou chuť!