13. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na jitrnice s kysaným zelím? Naše jednoduché a chutné jitrnice jsou perfektní kombinací s kysaným zelím. Připravte si tyto tradiční české klobásy spolu s kysaným zelím a užijte si výborné jídlo plné chuti. S naším receptem vytvoříte skvělé jídlo, které si zamiluje celá rodina. Přidejte do svého jídelníčku jitrnice s kysaným zelím a nechte se unášet vůní a chuťovými dojmy této lahůdky.
Suroviny
- 400 g jitrnic
- 1 hlávka kysaného zelí
- 2 cibule
- 4 lžíce sádla
- 1 lžíce majoránky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme stranou.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme na něm cibuli do zlatova.
- Přidáme jitrnice a mícháme, dokud nezačnou zrzavět.
- Přidáme nakrájené zelí a majoránku, osolíme a opepříme podle chuti.
- Pokryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud zelí nesplaskne.
- Při podávání můžeme posypat jitrnice s kysaným zelím čerstvou nasekanou petrželkou.