12. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte autentické korejské kimchi jídlo s naším receptem! Toto tradiční fermentované koření zpracovává zelí a další zeleninu, vytvářející jedinečnou chuťovou explozi. Náš jednoduchý návod vám ukáže, jak připravit toto lahodné jídlo plné probiotik a vitamínů. Sledujte naše kroky a užijte si lahodné korejské kimchi doma!
Suroviny
- 1 hlávka zelí čínského
- 2 mrkve
- 4 zelené cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 cm zázvoru
- 1/4 šálku rybí omáčky
- 2 lžíce římský kmín
- 2 lžíce chilli pasty
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce rýžového octa
Postup
- Zelí nakrájejte na menší kusy a posolte. Nechte odležet 2 hodiny.
- Mezitím nastrouhejte mrkev a nakrájejte zelenou cibuli na kolečka.
- Česnek a zázvor jemně nasekejte.
- Přidejte rybí omáčku, římský kmín, chilli pastu, cukr a ocet do mísy a promíchejte.
- Propláchněte zelí pod tekoucí vodou a dobře osušte. Přidejte ho do mísy se směsí omáčky.
- Přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou zelenou cibuli, posekaný česnek a zázvor. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily s omáčkou.
- Přesuněte směs do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
- Po fermentaci přesuňte kimchi do lednice, kde může dále zrát až 2 týdny.
- Podávejte jako přílohu k rýži, nudlím nebo dalším pokrmům podle vaší volby.