12. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi jídlo.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte autentické korejské kimchi jídlo s naším receptem! Toto tradiční fermentované koření zpracovává zelí a další zeleninu, vytvářející jedinečnou chuťovou explozi. Náš jednoduchý návod vám ukáže, jak připravit toto lahodné jídlo plné probiotik a vitamínů. Sledujte naše kroky a užijte si lahodné korejské kimchi doma!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 2 mrkve
  • 4 zelené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 cm zázvoru
  • 1/4 šálku rybí omáčky
  • 2 lžíce římský kmín
  • 2 lžíce chilli pasty
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rýžového octa

Postup

  1. Zelí nakrájejte na menší kusy a posolte. Nechte odležet 2 hodiny.
  2. Mezitím nastrouhejte mrkev a nakrájejte zelenou cibuli na kolečka.
  3. Česnek a zázvor jemně nasekejte.
  4. Přidejte rybí omáčku, římský kmín, chilli pastu, cukr a ocet do mísy a promíchejte.
  5. Propláchněte zelí pod tekoucí vodou a dobře osušte. Přidejte ho do mísy se směsí omáčky.
  6. Přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou zelenou cibuli, posekaný česnek a zázvor. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily s omáčkou.
  7. Přesuněte směs do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
  8. Po fermentaci přesuňte kimchi do lednice, kde může dále zrát až 2 týdny.
  9. Podávejte jako přílohu k rýži, nudlím nebo dalším pokrmům podle vaší volby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *