12. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Svatební polévka na pampelišky.
zdroj: Recepty 24/7

Svatební​ polévka na ⁤pampelišky ‍je lahodný a⁤ originální ‌recept, který oslní ‍vaše chuťové buňky.⁤ Připravte si tuto lehkou a osvěžující polévku‍ z čerstvých pampelišek, která se hodí nejen ⁤na ​svatební⁤ hostinu, ale i na ⁣každodenní ⁤večeři. S⁣ výraznou chutí a jedinečným ‌aroma pampelišek vytvoříte skutečnou ⁢gastronomickou lahůdku. ⁤Dopřejte ⁤si tu nejlepší chuť léta a vyzkoušejte své‌ kuchařské dovednosti s tímto originálním receptem ‍na⁤ svatební polévku na⁤ pampelišky.

Suroviny

  • 500 g čerstvých ‍pampelišek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 1 ⁣mrkev
  • 1 ⁢petrželový kořen
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml​ smetany ke šlehání
  • Sůl ‌a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Čerstvé pampelišky důkladně ​opláchněte pod tekoucí ⁣vodou a očistěte od eventuálních nečistot.
  2. Cibuli a⁢ česnek​ oloupejte a nadrobno nakrájejte.
  3. Brambory, ⁣mrkev‌ a petržel ⁤oloupejte a nakrájejte na menší‌ kousky.
  4. Do hrnce ⁢přidejte olej a rozpálte jej. ‍Poté přidejte‌ cibuli a ‌česnek a restujte, dokud ​nezezlátnejí.
  5. Po‍ chvíli⁢ přidejte brambory,⁢ mrkev⁢ a petržel⁤ a restujte dalších pár⁢ minut.
  6. Přidejte⁤ pampelišky ​a ⁣zalijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte, dokud⁤ se všechny suroviny nezměknou.
  7. Vše rozmixujte pomocí ⁣mixéru na ⁤jemnou konzistenci.
  8. Přidejte smetanu ke šlehání ‌a⁤ důkladně promíchejte.
  9. Ochutnejte polévku solí a pepřem podle své chuti.
  10. Servírujte‌ polévku teplou a případně ‍ozdobte lístky čerstvé pampelišky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *