12. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Svatební polévka na pampelišky je lahodný a originální recept, který oslní vaše chuťové buňky. Připravte si tuto lehkou a osvěžující polévku z čerstvých pampelišek, která se hodí nejen na svatební hostinu, ale i na každodenní večeři. S výraznou chutí a jedinečným aroma pampelišek vytvoříte skutečnou gastronomickou lahůdku. Dopřejte si tu nejlepší chuť léta a vyzkoušejte své kuchařské dovednosti s tímto originálním receptem na svatební polévku na pampelišky.
Suroviny
- 500 g čerstvých pampelišek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 1 mrkev
- 1 petrželový kořen
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
Postup
- Čerstvé pampelišky důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a očistěte od eventuálních nečistot.
- Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
- Brambory, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Do hrnce přidejte olej a rozpálte jej. Poté přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezezlátnejí.
- Po chvíli přidejte brambory, mrkev a petržel a restujte dalších pár minut.
- Přidejte pampelišky a zalijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte, dokud se všechny suroviny nezměknou.
- Vše rozmixujte pomocí mixéru na jemnou konzistenci.
- Přidejte smetanu ke šlehání a důkladně promíchejte.
- Ochutnejte polévku solí a pepřem podle své chuti.
- Servírujte polévku teplou a případně ozdobte lístky čerstvé pampelišky.