11. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Zeleninová ratatouille
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninové ratatouille je tradiční francouzské jídlo plné chutných zelenin, které buď můžeš servírovat samostatně nebo jako přílohu k masu či rybě. Tento recept kombinuje rajčata, cuketu, lilek, papriky a cibuli, které jsou dusené nad mírným ohněm a dochucené bylinkami. Lahodná a zdravá volba pro vegetariány i všechny milovníky zdravé stravy.

Suroviny

  • 2 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • Čerstvé bylinky (bazalka, tymián, oregano)
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájené papriky, cukety a baklažány. Orestujeme alespoň 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidáme oloupaná rajčata a prolisované česnekové stroužky. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni dalších 15-20 minut, dokud se zelenina propéká a chuť se prohloubí.
  5. Přidáme nasekané bylinky podle chuti a promícháme.
  6. Ratatouille podáváme samotné nebo jako přílohu k masu či rýži.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *