11. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný recept na indonéský kuřecí satay? Naše verze tohoto tradičního indonéského jídla vám zaručeně ochutnávku exotických chutí. Kombinace nasekaného kuřecího masa a sladko-kořeněné marinády vytvoří neodolatelně lahodný pokrm, který si zamilujete. Pronikne do vašeho jídla svou výraznou chutí, která je dokonale vyvážena sladkostí a pikantností. Náš recept a jednoduché instrukce vám pomohou připravit si tento pokrm snadno a rychle. Navštivte naše stránky a vyzkoušejte si tento úžasný indonéský kuřecí satay ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsní filé)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce kokosového mléka
- 1 lžíce citronové trávy (nasekané)
- 1 lžíce česneku (nasekaného)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru (mletého)
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- 1. Krok – Připravte marinádu smícháním sójové omáčky, hnědého cukru, kokosového mléka, citronové trávy, česneku, kurkumy, koriandru, soli a pepře ve velké míse.
- 2. Krok – Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a přidejte do marinády. Důkladně promíchejte, aby se maso dobře obalilo marinádou. Nechte maso marinovat minimálně 1 hodinu (nejlépe přes noc) v chladničce.
- 3. Krok – Na grilu nebo grilovací pánvi zahřejte olej. Vyndejte kuřecí maso z marinády a naneste na špejle.
- 4. Krok – Grilujte kuřecí satay na středně vysoké teplotě asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou maso zcela upečené a získá zlatavou barvu.
- 5. Krok – Podávejte kuřecí satay s omáčkou z arašídů, rýží a salátem.