11. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla carbonara je oblíbené italské jídlo, které si zamilují všichni milovníci těstovin. Tato lahodná pasta je připravená z perličkových těstovin al dente, smetany, italské slaniny a vajec. Recept je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto vás ohromí bohatou a krémovou chutí. Osvěžující kombinace slané slaniny s jemnou tvarohovou omáčkou Vás příjemně překvapí. Vyzkoušejte tento autentický italský recept a přineste do svého jídelníčku něco zcela nového.
Suroviny
- 300g těstovin Penne
- 150g slaniny
- 3 vejce
- 50g parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl podle chuti
Postup
- Nejdříve uvařte těstoviny al dente ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Poté je sceďte a nechte stranou.
- Mezitím si připravte náplň. Slaninu nakrájejte na menší kousky a orestujte na pánvi bez přidání tuku, dokud nezežloutne a nezíská křupavou konzistenci.
- V míse si rozšlehejte vejce, přidejte nastrouhaný sýr, čerstvě mletý pepř a případně trochu soli. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká a krémová směs.
- Hotové těstoviny přendejte zpět do hrnce, který jste je vařili, a přidejte orestovanou slaninu. Zamíchejte a proveďte tento krok rychle, než se těstoviny stihnou vychladnout.
- Nakonec přilijte připravenou směs se sýrem a vejci k těstovinám se slaninou. Dobře zamíchejte, aby se směs rovnoměrně rozložila po těstovinách a vytvořila krémovou omáčku.
- Servírujte ihned a můžete ještě posypat trochou parmazánu a čerstvým pepřem podle chuti. Dobrou chuť!