11. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Osušky se špenátem a feta.
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na osušky se špenátem a fetou je ideální alternativou klasických sýrových osušek. Kombinace chutného špenátu a krémové fetové pomazánky vám zaručuje opravdovou chuťovou lahůdku. S těmito vynikajícími osuškami se můžete těšit na osvěžující a zdravou večeři nebo svačinu. Připravte si tuto jednoduchou a lákavou recepturu a užijte si vynikající kombinaci chutí každý den!

Suroviny

  • 200 g osušek
  • 200 g špenátu
  • 100 g fetového sýra
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Špenát opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek.
  3. Přidejte špenát a smažte ho, dokud nezmenší objem a nezhnědne. Odstavte z ohně a nechejte vychladnout.
  4. V míse rozšlehejte vejce, přidejte osušky a promíchejte, aby se všechny osušky dobře nasákly vejcem.
  5. Do směsi přidejte osmahnutý špenát a rozdrcený fetový sýr. Dobře promíchejte a osolte a opepřete dle chuti.
  6. Na pánvi rozehřejte olej a na něm smažte z obou stran vzniklé placičky z osuškové směsi, dokud nezezlátnou.
  7. Osušky s špenátem a fetou podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k dalším pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *