11. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na osušky se špenátem a fetou je ideální alternativou klasických sýrových osušek. Kombinace chutného špenátu a krémové fetové pomazánky vám zaručuje opravdovou chuťovou lahůdku. S těmito vynikajícími osuškami se můžete těšit na osvěžující a zdravou večeři nebo svačinu. Připravte si tuto jednoduchou a lákavou recepturu a užijte si vynikající kombinaci chutí každý den!
Suroviny
- 200 g osušek
- 200 g špenátu
- 100 g fetového sýra
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Špenát opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek.
- Přidejte špenát a smažte ho, dokud nezmenší objem a nezhnědne. Odstavte z ohně a nechejte vychladnout.
- V míse rozšlehejte vejce, přidejte osušky a promíchejte, aby se všechny osušky dobře nasákly vejcem.
- Do směsi přidejte osmahnutý špenát a rozdrcený fetový sýr. Dobře promíchejte a osolte a opepřete dle chuti.
- Na pánvi rozehřejte olej a na něm smažte z obou stran vzniklé placičky z osuškové směsi, dokud nezezlátnou.
- Osušky s špenátem a fetou podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k dalším pokrmům.