11. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Risotto s hříbky a šafránem je luxusní italské jídlo plné lahodných chutí. Tento recept vám umožní připravit si ho v pohodlí vaší kuchyně. Kombinace medových hříbků a drahocenného šafránu vytváří jedinečnou chuťovou harmonii. Sledujte jednoduché instrukce a během krátké doby si vychutnejte tuto bohatou a nádherně aromatickou pochoutku.

Suroviny:

  • 300 g rýže Arborio
  • 400 g čerstvých hříbků
  • 1 šalotka (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 1 špetka šafránu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 50 g parmezánu (nastrouhaného)
  • 2 lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Hříbky očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. V hrnci si připravte zeleninový vývar a nechte ho povařit.
  3. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm šalotku a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte rýži a míchejte, dokud se rýže nestane sklovitou.
  5. Přilijte bílé víno a míchejte, dokud se víno nevstřebá.
  6. Přidejte plátky hříbků a šafrán a zamíchejte.
  7. Mírným vařením postupně přilévejte horký zeleninový vývar, asi 1/2 hrnku najednou, a neustále míchejte, dokud ho rýže nevyabsorbuje.
  8. Tento postup opakujte, dokud je rýže al dente – měla by být krémovitá, ale stále s lehkým skusením.
  9. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán a petrželku a promíchejte.
  10. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  11. Podávejte ihned a užijte si toto lahodné risotto s hříbky a šafránem!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *