10. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí korma s jablečnou omáčkou je lahodný a exotický recept plný příjemných chutí. Kombinace kuřecího masa, koření a sladké jablečné omáčky tvoří vynikající spojení, které potěší i ta nejnáročnější chuťové buňky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální volbou pro milovníky indické kuchyně. Připravte si ho doma a nechejte se pohltit vůní a příchutí aromatických koření, která vám vykouzlí dokonalou jídelní harmonii.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (prsa)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička chili papriky
- 2 jablka (oloupaná a na kostičky nakrájená)
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a opečeme z obou stran dozlatova.
- Přidáme mletý kmín, koriandr, kurkumu, kardamom a chili papriku. Promícháme a orestujeme asi minutu, dokud se vůně koření neuvolní.
- Přidáme nakrájená jablka a smetanu. Promícháme a necháme vařit přibližně 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti. Dochutíme podle potřeby.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.