10. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s jablečnou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí korma s jablečnou omáčkou je lahodný a exotický recept plný příjemných chutí. Kombinace kuřecího masa, koření a sladké jablečné omáčky tvoří vynikající spojení, které potěší i ta nejnáročnější chuťové buňky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální volbou pro milovníky indické kuchyně. Připravte si ho doma a nechejte se pohltit vůní a příchutí aromatických koření, která vám vykouzlí dokonalou jídelní harmonii.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (prsa)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička chili papriky
  • 2 jablka (oloupaná a na kostičky nakrájená)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a opečeme z obou stran dozlatova.
  3. Přidáme mletý kmín, koriandr, kurkumu, kardamom a chili papriku. Promícháme a orestujeme asi minutu, dokud se vůně koření neuvolní.
  4. Přidáme nakrájená jablka a smetanu. Promícháme a necháme vařit přibližně 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne.
  5. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Dochutíme podle potřeby.
  6. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *