10. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Egyptské kuřecí jídlo Kouskyy je lahodná kombinace vznešeného kuřecího masa s tradičními egyptskými kořenovými přísadami. Tato autentická receptura přináší chuťovou explozi, kterou si zamilují všichni gurmáni. Připravte si tento jednoduchý, ale přesto velmi chutný pokrm doma a vychutnejte si exotickou atmosféru Egypta.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička soli
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- šťáva z 1 limetky
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce jemně nasekaného koriandru
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a smažte ještě 2 minuty.
- Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu, sůl a pepř. Směs promíchejte a nechte dochutit asi 1 minutu.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte je do zlatova z obou stran.
- Zalijte šťávou z limetky a kuřecím vývarem.
- Přikryjte pokličkou a vařte při nízké teplotě asi 15-20 minut, dokud kuře není měkké a šťáva se redukuje na polovinu.
- Před podáváním posypte jemně nasekaným koriandrem.