10. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kouskyy – egyptské kuřecí jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Egyptské kuřecí jídlo Kouskyy je lahodná kombinace vznešeného kuřecího masa s tradičními egyptskými kořenovými přísadami. Tato autentická receptura přináší chuťovou explozi, kterou si zamilují všichni gurmáni. Připravte si tento jednoduchý, ale přesto velmi chutný pokrm doma a vychutnejte si exotickou atmosféru Egypta.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • šťáva z 1 limetky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce jemně nasekaného koriandru

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nakrájený česnek a smažte ještě 2 minuty.
  3. Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu, sůl a pepř. Směs promíchejte a nechte dochutit asi 1 minutu.
  4. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a restujte je do zlatova z obou stran.
  5. Zalijte šťávou z limetky a kuřecím vývarem.
  6. Přikryjte pokličkou a vařte při nízké teplotě asi 15-20 minut, dokud kuře není měkké a šťáva se redukuje na polovinu.
  7. Před podáváním posypte jemně nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *