10. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský grilovaný steak
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit autentickou chuťí argentinského grilovaného steaku. Tento jedinečný recept vás přenese na slunné pampy s vůní rozpáleného uhlí. Grilovaný steak je připravený z čerstvého hovězího masa s charakteristickou kůrou z opečeného tuku, která krásně uzamkne šťavnatost uvnitř. Dopřejte si tenhle argentinský klenot a dejte si grilovaný steak na talíři!

Argentinský grilovaný steak

Suroviny

  • 1 kg hovězího středního masa (např. roštěnec)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře

Postup

  1. Maso vyndejte z lednice a nechte ho zahřát na pokojovou teplotu. To zabere přibližně 30 minut.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Pokud používáte gril, připravte ho na středně vysokou teplotu. Pokud nemáte gril, můžete použít i grilovací pánvičku na plotýnce.
  4. Nalijte olivový olej do misky a přidejte česnek. Promíchejte.
  5. Maso opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
  6. Pokapte maso česnekovým olejem a potřete ho do něj z obou stran. Posolte a opepřete podle chuti.
  7. Maso vložte na gril a grilujte ho přibližně 4-5 minut z každé strany, pokud chcete středně propečený steak. Čas grilování závisí na tloušťce a preferovaném stupni propečení.
  8. Hotový steak vyndejte z grilu a nechte ho před krájením odpočinout. To zabere přibližně 5 minut. Tím se dosáhne lepší šťavnatosti.
  9. Nařežte steak na tenké plátky podélně proti vláknům a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *