10. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výtečnou kari kokosovou polévku? Naše receptura vám to umožní! Začněte svou chuťovou dobrodružnou cestu tím, že smícháte aromatické speciální kari koření s krémovým kokosovým mlékem, vytvářející tak oslnivou kombinaci chutí. Přidejte čerstvé zeleniny, libový drůbeží nebo masový vývar a nechte se ponořit do jedinečného zážitku, který oživí vaše smysly. Navíc tento recept je rychlý a jednoduchý k přípravě. Nekompromisně si dopřejte kokosovou polévku plnou exotických chutí s tímto kari receptem. Vaše chuťové pohárky vám za to poděkují!
Suroviny:
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 až 2 lžičky červené kari pasty
- 200 g kuřecího masa (nebo zeleniny podle výběru)
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rybího cukru
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm drobně nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek, dokud nezezlátne.
- Přidat na kostičky nakrájené kuřecí maso (nebo zeleninu), osolit a opepřit. Smažte, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte červenou kari pastu a zpětně osolte podle chuti.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a papriku a restujeme 2 minuty za stálého míchání.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
- Přimíchejte kokosové mléko, rybí omáčku a rybí cukr.
- Vše dobře promíchejte a dovářejte, dokud zelenina nezměkne.
- Na závěr přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut.
- Podávejte teplou s rýží nebo thajskými nudlemi.