10. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Dušené masa s pikantní omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Noste své chuťové pohárky na zážitek plný výrazných chutí s naším receptem na dušené maso s pikantní omáčkou! Tento výtečný pokrm je připravený s láskou a plný jemně dochuceného masa, k němuž přidáváme omáčku s příjemnou pikantní chutí. Budete nadšeni z perfektně změklého masa a výrazného aroma, které se rozlévá po vaší kuchyni. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unášet požitkem v každém soustu!

Suroviny

  • 500 g masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 400 g rajčat (krátce povařená a oloupaná), nebo plechovka rajčat
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
  2. V hrnci rozpálíme trochu oleje a na něm orestujeme maso, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k masu. Přidáme také prolisovaný česnek.
  4. Přidáme na tenké proužky nakrájené papriky a dusíme, dokud se zelenina zjemní.
  5. Přidáme koření (chilli, kmín, sladkou papriku) a promícháme. Přidáme i povařená rajčata nebo rajčatovou omáčku.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Přikryjeme hrnec a necháme dusit na mírném ohni zhruba 30 minut, dokud není maso měkké a omáčka zhoustne.
  7. Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti. Servírujeme s rýží nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *