10. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Naším receptem na⁣ hovězí guláš s knedlíkem si‌ užijete lahodnou a klasickou českou​ specialitu. Pokořte chutě​ svých blízkých tímto výjimečným pokrmem, který se vaří z kvalitního hovězího masa, cibule, papriky a aromatických koření. K tomu si‍ připravte nadýchané ⁤houskové‍ knedlíky, které dokonale⁤ doplní chuťové vlastnosti guláše. S naším ⁣jednoduchým a přesným receptem se tento tradiční pokrm stane‌ vaší specialitou, kterou budete milovat a rádi ji připravujete opakovaně. Čas na plnohodnotnou chuťovou orgii začíná právě teď,‌ neváhejte a vyzkoušejte!

Suroviny

  • 600 g hovězího⁤ masa (plec nebo roštěnec)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1⁤ lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sušeného⁣ majoránky
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle⁢ chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kostičky a osolte a opepřete podle chuti.
  2. Cibuli nakrájejte na tenké půlky ⁢a česnek nasekejte na jemno.
  3. V hrnci rozehřejte olej a na něm osmažte⁣ cibuli do zlatova.
  4. Přidejte česnek a osmažte ho⁤ krátce, dokud nezačne vonět.
  5. Přidejte nakrájené maso ⁢a orestujte z každé strany, dokud nezezlátne.
  6. Přidejte sladkou papriku, mletý‌ kmín, mletý koriandr a majoránku. Promíchejte.
  7. Zalijte hovězím⁣ vývarem a přiveďte k varu. Poté ​přikryjte hrnec a snižte teplotu na minimum.
  8. Nechte guláš vařit 2-3 hodiny, dokud maso ⁤nebude měkké a dochutíte ho solí a pepřem podle chuti.

Knedlíky

Pokud si přejete servírovat guláš s knedlíky, můžete si je ⁢vyrobit následovně:

  • 400 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 ml​ mléka
  • 1 lžička⁢ soli
  • 40 g změklého ‍másla
  1. V míse​ smíchejte mouku, vejce, ‍mléko, ⁤sůl ‌a změklé máslo.
  2. Vypracujte hladké těsto, které necháte odpočinout 20-30 minut.
  3. Vyválejte těsto na válku a nakrájejte na menší kousky.
  4. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut, dokud nevyplavou⁤ na povrch.
  5. Hotové knedlíky‌ vyjměte⁣ z vody ⁢a nechte okapat.

Guláš ​s knedlíkem podávejte teplý a pokud si ‌přejete, můžete ho ⁤ještě ozdobit‌ nasekanou petrželkou. Dobrou‌ chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *