9. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Halušky se slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Halušky se slaninou jsou tradiční české jídlo plné chuti a jednoduché přípravy. Tento recept vás naučí, jak si snadno připravit klasické halušky s křupavou slaninou pro dokonalou kombinaci chutí. Naučte se, jak správně nakrájet slaninu a jak připravit těsto na halušky. S tímto receptem budete mít dokonalé halušky se slaninou, které si vychutnáte každým soustem. Dopřejte si tento tradiční český pokrm a překvapte své blízké jednoduchou a chutnou večeří.

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany
  • 50 g sýra (najemno nastrouhaného)
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Oloupejte brambory, nastrouhejte je a vymačkejte přebytečnou vodu.
  2. Přidejte mouku, vejce, nahrubo nastrouhanou slaninu a osolte a opepřete podle chuti.
  3. Získanou směs důkladně promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
  4. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a pomocí naběračky tvořte z těsta malé kousky (halušky), které vařte ve vroucí vodě asi 5-8 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  5. Mezitím na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou slaninu spolu s cibulí.
  6. Použijte smetanu k zalití slaniny a přiveďte k varu.
  7. Přidejte uvařené halušky do pánve, promíchejte a podávejte posypané nastrouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *