9. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Tortellini s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Tortellini s ricottou a špenátem jsou lahodným těstovinovým pokrmem, který rozhodně stojí za vyzkoušení! Tato italská specialita spojuje plnou a krémovou ricottu s čerstvým špenátem, vytvářející bohaté a aromatičké spojení chutí. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, což z něj dělá ideální volbu pro rodinný večer nebo nečekané hosty. Pokud toužíte po výjimečném a vydatném jídle, tortellini s ricottou a špenátem jsou tou správnou volbou! Užijte si tento šťavnatý pokrm plný italského kouzla.

Suroviny

  • 250 g tortellini
  • 200 g čerstvé ricotty
  • 150 g špenátu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekaný česnek.
  2. Přidáme špenát a krátce ho podusíme, dokud se neesenciálně scvrkne.
  3. V dalším hrnci si uvaříme tortellini podle návodu na obalu. Opatrně je slijeme a přidáme k špenátu a česneku.
  4. Do směsi přidáme ricottu a smetanu. Promícháme a necháme chvíli vařit, dokud omáčka s trochou vody z těstovin nezhoustne.
  5. Přidáme parmazán, promícháme a ochutnáme solí a pepřem.
  6. Servírujeme horké a posypeme parmazánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *