9. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Kachorí s pikantním dipem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou a křupavou chuť kachorí, tradiční indické snacky, doplněné pikantním dipem. Náš recept vám přinese kuchařskou radost i potěšení pro vaše chuťové pohárky. Zjistěte, jak jednoduše připravit tyto křehké a nasycující koule plné aromatických indických koření. Užijte si je jako lahodný předkrm nebo jako svačinu kdykoli vám vyhládne.

Suroviny:

  • 250 g hlavní mouky
  • 1/4 l vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kuminu
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky chilli prášku
  • olej na smažení

Postup:

  1. Do hlavní mouky přidejte sůl a postupně přilévejte vodu, znížte teplotu plotny a smažte dalších 5 minut.
  2. V menší misce smíchejte kumin, garam masalu, mletý koriandr a chilli prášek.
  3. Přidejte směs koření do těsta a hněťte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
  4. Pokryjte a nechte těsto odpočinout přibližně 30 minut.
  5. Rozdělte těsto na menší bochánky a vyválejte kolečka o průměru přibližně 6 cm.
  6. Sucha pomocí rustikálního válečku nebo dnem hrnečku udělejte do těsta kapsu.
  7. Dno malé pánve zahřejte na střední plamen a vložte kachori.
  8. Smažte první stranu dozlatova, poté otočte a smažte i druhou.
  9. Hotové kachori osušte na kuchyňském papíru, aby se zbavily přebytečného oleje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *