8. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s fazolkami a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si vynikající veganské jídlo – cizrnu s fazolkami a rýží! Tato jednoduchá a chutná kombinace je plná bílkovin a vlákniny, které dodají vašemu tělu potřebné živiny. Recept je vhodný pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě a udržovat si vyváženou stravu. Navíc, příprava je snadná a rychlá. Přidejte do vaší jídelníčku toto výživné jídlo a užijte si jeho vynikající chuť!

Suroviny

  • 200 g cizrny
  • 200 g fazolí
  • 200 g rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cizrnu a fazole nechte přes noc namočené ve vodě.
  2. Následující den cizrnu a fazole scedíme a opláchneme pod tekoucí vodou.
  3. Do velkého hrnce přidáme olej a rozpálíme.
  4. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a opékáme, dokud nejsou cibule sklovitá.
  5. Přidáme cizrnu a fazole a smažíme ještě několik minut.
  6. Přidáme vodu a přivedeme k varu.
  7. Snížíme plamen, přikryjeme hrnec pokličkou a necháme vařit asi 1 hodinu, dokud cizrna není měkká.
  8. Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  9. Hrnec s cizrnou a fazolemi odstavíme od ohně a přidáme uvařenou rýži.
  10. Osolíme a opepříme podle chuti a promícháme.
  11. Cizrnu s fazolkami a rýži podáváme teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *