8. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste si připravit lahodný recept na Kari masaman s kuřecím masem! Tento exotický thajský pokrm vás okouzlí svou bohatou kombinací koření a krémové konzistence. S kvalitními ingrediencemi jako kari pasta, kokosové mléko a čerstvé zeleniny se jedná o jednoduchý a chutný způsob, jak si pochutnat na autentické thajské kuchyni. Vyzkoušejte tento recept a přineste do svého jídelníčku něco nového a lahodného!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (na kosti)
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky rybí omáčky
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 lžíce oleje
- sůl
- koriandr na ozdobení
Postup
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
- V hluboké pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a zázvor.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme ho, dokud není zlatě hnědé z každé strany.
- Přidáme červenou kari pastu a mícháme, dokud se maso neobalí pastou.
- Přilijeme kokosové mléko, cukr, rybí omáčku a citronovou šťávu. Dochutíme solí podle chuti.
- Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 30 minut nebo dokud není maso měkké.
- Servírujeme s rýží nebo thajskými nudlemi a ozdobíme nasekaným koriandrem.