8. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kubba Bakr-Mirsad
zdroj: Recepty 24/7

Kubba Bakr-Mirsad je tradiční kořeněný irácký pokrm, který je ideální pro milovníky kousavé chuti. Tento recept kombinuje mleté maso s bulgurem a aromatickými bylinkami, aby vytvořil kuličky plné překvapení. Naše jednoduchá a přesná kuchařka vám poskytne podrobné kroky a tipy, jak připravit tuto lahodnou iráckou specialitu. Dejte jednomu z nejoblíbenějších receptů na iráckou kuchyni šanci a okusíte úžasnou chuť, která se rozplyne ve vašich ústech.

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 200 g bulguru
  • 1 cibule
  • 2 lžičky koření kubba
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • šťáva z poloviny citronu
  • olej na smažení

Postup

  1. Bulgur zalijte vroucí vodou a nechte ho nabobtnat.
  2. Očistěte a nakrájejte cibuli na drobné kostičky.
  3. Ve větší misce smíchejte mleté maso, nabobtnalý bulgur, nakrájenou cibuli, koření, sůl, pepř, citronovou šťávu a promíchejte.
  4. S pomocí dlaní vytvarujte ze směsi malé koule.
  5. Naneste olej na pánvičku a smažte koule z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  6. Koule můžete podávat jako samostatné jídlo nebo s omáčkou a chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *