8. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na pečenou kachnu s knedlíkem? Náš recept vám ukáže, jak si připravit dokonalou kachnu s měkkým a šťavnatým masem, které se rozplývá na jazyku. Kachna je pečená dozlatova a podává se s klasickými houskovými knedlíky, které jsou nadýchané a lahodně voní. S naším receptem se stanete mistrem v pečení a vaši hosté nebudou moci odolat těmto skvělým chutím. Užijte si skvělou kuchyň a nadchýněte svou rodinu a přátele touto vynikající pečenou kachnou s knedlíkem!
Suroviny
- 1 kachna
- sůl, pepř
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru
- 100 g másla
- 100 g krajíce slaniny
Postup
- Kachnu omyjte a osušte. Opatrně ji osolte a opepřete zvenku i uvnitř.
- Dejte kachnu do pekáče a pečte při teplotě 180 °C asi 2-3 hodiny, dokud není kůže křupavá a maso měkké.
- V misce smíchejte mouku, sůl, mléko, vejce a droždí. Přidejte cukr a dobře promíchejte.
- Zabalte těsto do utěrky a nechte 30 minut kynout.
- Na pánvi osmahněte na másle nakrájenou slaninu.
- Z těsta vytvořte míček a nechte ještě 10 minut odpočinout.
- Těsto rozválejte na placku a na ni rozložte osmahnutou slaninu.
- Těsto srolujte do podoby válečku a dejte vařit do osolené vody.
- Uvařený knedlík nechte chvíli odstát a pak nakrájejte na plátky.