8. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte‌ skvělý recept na pečenou kachnu s knedlíkem? ⁤Náš recept vám ukáže, jak si připravit dokonalou kachnu ‍s měkkým ⁤a šťavnatým masem,⁢ které se rozplývá na ‍jazyku. Kachna je pečená‍ dozlatova⁤ a ​podává se s klasickými houskovými ‌knedlíky, které jsou nadýchané a lahodně voní. S⁢ naším receptem se stanete mistrem v pečení a vaši hosté nebudou moci ‍odolat těmto skvělým chutím. Užijte si skvělou kuchyň a nadchýněte svou rodinu a přátele touto vynikající pečenou kachnou s knedlíkem!

Suroviny

  • 1 kachna
  • sůl, pepř
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukru
  • 100 g másla
  • 100 ⁤g ⁣krajíce slaniny

Postup

  1. Kachnu omyjte a osušte. Opatrně ji osolte a opepřete zvenku i uvnitř.
  2. Dejte kachnu do pekáče a pečte při teplotě 180 °C asi 2-3 hodiny, dokud není⁣ kůže ⁢křupavá‍ a maso měkké.
  3. V‍ misce smíchejte mouku, sůl, mléko, vejce‍ a droždí. Přidejte cukr a dobře promíchejte.
  4. Zabalte ​těsto do utěrky‌ a nechte⁤ 30 minut ‌kynout.
  5. Na pánvi osmahněte‌ na másle⁣ nakrájenou‍ slaninu.
  6. Z těsta vytvořte míček a nechte ještě 10 minut odpočinout.
  7. Těsto​ rozválejte na placku a na ni⁢ rozložte osmahnutou slaninu.
  8. Těsto srolujte do podoby⁢ válečku a dejte vařit do osolené vody.
  9. Uvařený knedlík nechte chvíli odstát a pak nakrájejte na plátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *