8. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajské jarní závitky jsou lahodné a svěží pokrm, který vás okouzlí svou jednoduchostí a exotickými chutěmi. Tyto lehké jídlo se připravuje z tenké rýžové mouky a plní se čerstvou, barevnou zeleninou, jako jsou paprika, mrkev a okurek. Kromě toho se do závitků přidává také křupavé tofu nebo čerstvé bylinky, jako například koriandr nebo mátové lístky, které dodávají jídlu pikantní a osvěžující chuť. Dobrou volbou je také příprava závitků s omáčkou na bázi rybí omáčky či arašídového másla. Thajské jarní závitky jsou zdravá alternativa ke smaženým jídlům a skvělé pro lehkou večeři nebo oběd plný exotických chutí.
Suroviny:
- 10 rýžových papírových listů
- 200 g krevet
- 200 g kuřecího masa
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1 česneková stroužek
- 1 chilli paprička
- Čerstvá máta a koriandr podle chuti
- Sojová omáčka na podávání
Postup:
- Krevety a kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky.
- Mrkev, okurku, papriku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké nudličky.
- Chilli papričku očistíme a jemně nasekáme. Mátu a koriandr opláchneme a nahrubo nasekáme.
- Papírové listy namočíme na chvíli do vody, aby změkly.
- Na každý list umístíme malé množství nasekaných surovin a závitky zabalíme.
- Podáváme s čerstvou máty, koriandrem a sojovou omáčkou.