8. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Penne al pomodoro
zdroj: Recepty 24/7

Penne al pomodoro je oblíbené italské jídlo, které se připravuje s čerstvými rajčaty a bylinkami. Tento recept je snadný a rychlý, perfektní na večeři nebo oběd. Penne těstoviny se vaří al dente a poté se smíchají s omáčkou z rajčat, která je připravena z olivového oleje, cibule, česneku, rajčat a bazalky. Na závěr se omáčka zahřeje a smíchá s těstovinami, čímž vzniká vynikající jídlo plné chutí. Užijte si tento jednoduchý a lahodný recept na Penne al pomodoro!

Suroviny

  • 250g Penne těstovin
  • 4-5 zralých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Čerstvý bazalkový list
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nastrouhejte česnek a nakrájejte rajčata na malé kousky.
  2. Na středním ohni si rozehřejte olivový olej v pánvi a přidejte česnek. Smažte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a nechte je vařit asi 10-15 minut, dokud nezměknou a neudělá se z nich hustá rajčatová omáčka.
  4. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  5. V mezičase vařte Penne těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  6. Sceděte vařené těstoviny a přidejte je do pánve s rajčatovou omáčkou.
  7. Přidejte několik lístků čerstvé bazalky a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po těstovinách.
  8. Podávejte okamžitě a ozdobte bazalkovými lístky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *