8. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Nalévátko z pečeného pstruha
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte lahodný a svěží recept ‍na přípravu pstruha, pak⁢ je pro vás náš recept na „Nalévátko z pečeného pstruha“‌ ideální ⁤volbou. ⁤Tento recept využívá ⁢čerstvého pstruha, který ‌je pečený ⁣a následně dochucený aromatickými bylinkami⁣ a citrónem. Výsledkem je grilovaný pstruh s křehkou a lahodnou kůží,⁤ jehož maso ⁢je jemně kořeněné a šťavnaté. Kromě toho, tento recept je‌ snadný a rychlý na přípravu, takže‍ získáte zdravý pokrm plný chuti bez zdlouhavého strávení času v ⁤kuchyni. Objednejte si dnes‍ ingredience a vychutnejte si toto⁢ jedinečné ​jídlo ‌společně s rodinou či přáteli!

Suroviny

  • 1 pečený ⁣pstruh
  • 250 ml ‌rybího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek⁤ česneku, nasekaný
  • 1 červená cibule, nakrájená ​na plátky
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce čerstvého citronového šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • čerstvá⁣ nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  1. V​ míse smíchejte rybí vývar, olivový olej, česnek, cibuli, med, sójovou omáčku,​ citronovou šťávu⁢ a zázvor. ⁣
  2. Pstruha opatrně přeneste do hluboké pekáčové formy ​a zalijte⁢ připravenou marinádou.
  3. Zavařte formu a nechte pstruha⁢ marinovat ​v lednici aspoň 1 hodinu.
  4. Pečte pstruha v předehřáté‌ troubě na‌ 180°C asi​ 20 minut, případně‍ déle, dokud⁣ ryba není propečená a dužina ‍se snadno odděluje od ⁣kosti.
  5. Před podáváním⁣ posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *