7. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Egyptský plněný listový chléb je lahodná a jednoduchá egyptská delikatesa, která se snadno připravuje doma. Tenké pláty listového těsta jsou naplněny směsí rozmačkaných brambor, sýrem, bylinkami a kořením. Poté se chléb peče do zlatova a podává se teplý s jogurtem či omáčkou. Vyzkoušejte tento autentický egyptský recept a přenesete se chuťovými pohárky do starověkého Egypta.
Suroviny
- 500 g listového těsta
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na malé kousky)
- 1 cibule (nakrájená na drobno)
- 2 stroužky česneku (přepuštěné)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 šálku vody
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud není zevnitř uvařené a zevnitř růžové.
- Přidejte mletý koriandr, kmín, sůl a pepř. Promíchejte a smažte dalších pár minut, dokud se koření dobře nepromísí s masem.
- Přidejte vodu a vařte směs asi 10 minut, nebo dokud se většina tekutiny neodpaří.
- Na listovém těstě rozprostřete vrstvu kuřecí směsi a srolujte ho do podoby válečku.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud listové těsto nezezlátne a nezesuší.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Poté nakrájejte na plátky a podávejte.