7. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Černá polévka s česnekem je lahodný český pokrm, který s láskou připravují milovníci tradiční kuchyně. Tato výjimečná polévka se vyznačuje bohatou chutí a jedinečnou černou barvou. Kombinace čerstvého česneku, pikantních koření a černého pepře dodává této polévce nezaměnitelnou chuťovou paletu. Vychutnejte si tuhle výraznou a zdravou polévku plnou aromatických ingrediencí. Recept je jednoduchý a její příprava zabere minimum času. Zkuste si připravit tuto vynikající černou polévku s česnekem a nechte se hýčkat jedinečným chuťovým zážitkem.
Černá polévka s česnekem
Suroviny
- 500 g černých fazolí
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Černé fazole namočte přes noc ve vodě.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte namočené fazole a zalijte vývarem.
- Vše vařte přibližně 1 hodinu, dokud se fazole nezměknou.
- Poté polévku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.