7. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Kulajda se špenátem a křenem
zdroj: Recepty 24/7

⁤Chutná⁣ a jednoduchá kulajda se špenátem a křenem je ‍tradiční český recept, který‌ potěší vaše‍ chuťové buňky. V kombinaci s bramborami a klasickými ingrediencemi​ jako⁣ je kysané ​zelí, houby a vejce, tato polévka nabízí bohatou texturu a výrazné aroma. S ‌naším​ receptem a tipy na přípravu ⁢si můžete snadno vychutnat tuto ​lahůdku⁤ přímo ​v pohodlí vaší kuchyně. Připravte ⁤si tuto tradiční ⁤českou specialitu a dopřejte si výjimečný gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g kysaného‌ zelí
  • 200 g špenátu
  • 1 ⁢cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ‍lžíce ⁤oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1⁢ lžíce⁣ octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky kmínu
  • 2⁣ lžíce nastrouhaného ​křenu
  • 1 vejce
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky⁢ a⁤ povařte ve slané vodě do měkka.
  2. Cibuli⁢ a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Špenát opláchněte a pokrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli. ​Přidejte špenát a česnek a promíchejte. Vařte, dokud špenát nezesládne.
  4. Přidejte⁤ nastrouhaný ‌křen, mouku‌ a ocet. ⁢Promíchejte. ‍Poté přidejte kysané zelí a vařte dalších ‍pár minut.
  5. Do mísy rozmíchejte vejce, přidejte ‌sůl, pepř a kmín. Přidejte⁤ směs z ⁤pánve do mísy s vejcem a prošlehejte.
  6. Přidejte svařené brambory‌ a ​vařte ‌všechny ingredience dohromady​ asi 10 minut.
  7. Pokud je‌ polévka‌ příliš hustá, ⁢přidejte trochu vody. Případně ji můžete proředit smetanou či mlékem.
  8. Pokud chcete, ⁤můžete‍ polévku před podáváním posypat kousky uzeného masa nebo⁤ ho přidat přímo do polévky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *