7. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab na pita
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí kebab na pita je oblíbeným jídlem plným exotických chutí připraveným z čerstvého jehněčího masa. Tento jednoduchý recept vám umožní si vychutnat autentickou chuť kebabu přímo z pohodlí domova. Stačí jen nasbírat potřebné suroviny a následovat krok za krokem návod, který vám ukáže, jak nakrájet maso, marinovat ho ve vybraných kořeních a následně péct na rožni. Tento jehněčí kebab na pita je výtečnou volbou pro milovníky kořeněných jídel a zaručeně přinese do vaší kuchyně pravou orientální atmosféru. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké jedinečnou pochoutkou plnou lahodných příchutí.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého papriky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • 4 pláty pita chleba
  • Marinovaná zelenina (např. okurky, rajčata, salát)
  • Jogurtová omáčka (např. s jogurtem, česnekem a petrželkou)

Postup

  1. Nařežte jehněčí maso na malé kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
  3. Do mísy smíchejte jehněčí maso, cibuli, česnek, mletý kmín, mletý koriandr, mletou papriku, sůl, pepř a citronovou šťávu.
  4. Dobře promíchejte a nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu.
  5. Poté si připravte gril nebo grilovací pánev a opečte marinované maso ze všech stran, dokud není krásně zlaté.
  6. Pitu chleba rozpulte a na každý plát dejte opečené jehněčí maso.
  7. Přidejte marinovanou zeleninu a jogurtovou omáčku.
  8. Zaviněte pita chleba do tvaru kebabu a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *