7. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí kebab na pita je oblíbeným jídlem plným exotických chutí připraveným z čerstvého jehněčího masa. Tento jednoduchý recept vám umožní si vychutnat autentickou chuť kebabu přímo z pohodlí domova. Stačí jen nasbírat potřebné suroviny a následovat krok za krokem návod, který vám ukáže, jak nakrájet maso, marinovat ho ve vybraných kořeních a následně péct na rožni. Tento jehněčí kebab na pita je výtečnou volbou pro milovníky kořeněných jídel a zaručeně přinese do vaší kuchyně pravou orientální atmosféru. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké jedinečnou pochoutkou plnou lahodných příchutí.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého papriky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- Šťáva z 1 citronu
- 4 pláty pita chleba
- Marinovaná zelenina (např. okurky, rajčata, salát)
- Jogurtová omáčka (např. s jogurtem, česnekem a petrželkou)
Postup
- Nařežte jehněčí maso na malé kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
- Do mísy smíchejte jehněčí maso, cibuli, česnek, mletý kmín, mletý koriandr, mletou papriku, sůl, pepř a citronovou šťávu.
- Dobře promíchejte a nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu.
- Poté si připravte gril nebo grilovací pánev a opečte marinované maso ze všech stran, dokud není krásně zlaté.
- Pitu chleba rozpulte a na každý plát dejte opečené jehněčí maso.
- Přidejte marinovanou zeleninu a jogurtovou omáčku.
- Zaviněte pita chleba do tvaru kebabu a podávejte teplé.