7. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Rybí filé se šafránovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Rybí filé se​ šafránovou omáčkou je lahodná a luxusní pochoutka ‍pro vaše chuťové buňky. Kombinace čerstvého rybího masa s ‍bohatou šafránovou omáčkou vytváří neodolatelnou kombinaci chutí. Tento recept vás zahrne do světa​ vybraných ingrediencí, jako je šafrán, bílé víno a smetana. Připravte si toto jednoduché a elegantní jídlo, které potěší nejen vaše⁢ chuťové buňky, ale také oko vzhledem‌ k ​jeho podmanivému výrazu.

Suroviny

  • 4 kusy rybího filé
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 čajová lžička šafránu
  • sůl a ‌pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si ‌připravíme rybí filé. Omyjeme‌ a ​osušíme je a na každém⁤ kousku nařízneme křížovitě kůži. Posolíme a opepříme⁤ z obou​ stran.
  2. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm rybí filé z obou stran dozlatova. Poté je přendáme na talíř a⁣ necháme odpočinout.
  3. V‍ pánvi ‍rozehřejeme olivový olej ‌a na něm osmahneme nakrájenou‌ šalotku do měkka. Přidáme šafrán a za stálého míchání okamžitě zalijeme smetanou ke šlehání. Vaříme, dokud omáčka ‍mírně nezhoustne, ‌a ⁣dochutíme solí a pepřem.
  4. Filé opět ​vložíme do omáčky, přiklopíme a⁣ necháme vařit ještě⁣ pár minut, ‍aby se dobře prohřálo.
  5. Servírujeme s rýží nebo bramborovým pyré a podáváme⁣ ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *