7. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Rybí filé se šafránovou omáčkou je lahodná a luxusní pochoutka pro vaše chuťové buňky. Kombinace čerstvého rybího masa s bohatou šafránovou omáčkou vytváří neodolatelnou kombinaci chutí. Tento recept vás zahrne do světa vybraných ingrediencí, jako je šafrán, bílé víno a smetana. Připravte si toto jednoduché a elegantní jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také oko vzhledem k jeho podmanivému výrazu.
Suroviny
- 4 kusy rybího filé
- 1 šalotka
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 čajová lžička šafránu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme rybí filé. Omyjeme a osušíme je a na každém kousku nařízneme křížovitě kůži. Posolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm rybí filé z obou stran dozlatova. Poté je přendáme na talíř a necháme odpočinout.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme nakrájenou šalotku do měkka. Přidáme šafrán a za stálého míchání okamžitě zalijeme smetanou ke šlehání. Vaříme, dokud omáčka mírně nezhoustne, a dochutíme solí a pepřem.
- Filé opět vložíme do omáčky, přiklopíme a necháme vařit ještě pár minut, aby se dobře prohřálo.
- Servírujeme s rýží nebo bramborovým pyré a podáváme ihned.