6. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový bramborový guláš je tradiční české jídlo plné chuti a aromatu. Tento recept přináší skvělou kombinaci šťavnatých rajčat, lahodných brambor a koření, která se vaří do dokonalého guláše. S bohatou příchutí a jedinečným chuťovým profilem, si tento lahodný guláš získá srdce každého gurmána. Dopřejte si tuhle výtečnou českou specialitu a užijte si lahodný a sýtný pokrm plný tradičních chutí!
Suroviny
- 400 g brambor
- 3 velké rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- čerstvý tymián, petrželka a sůl podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
- Rajčata umyjte, zbavte semeníků a nakrájejte také na kostky.
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- Ve velkém hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je dozlatova.
- Přidejte brambory, rajčata, sladkou papriku a kmín. Směs promíchejte.
- Pokryjte hrnec poklicí a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud brambory nezměknou.
- Na závěr dochuťte guláš čerstvým tymiánem, nasekanou petrželkou a solí podle chuti.
- Servírujte teplý guláš se světlým chlebem nebo knedlíky.