6. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská kuřecí moqueca
zdroj: Recepty 24/7

Brazilská kuřecí moqueca je lahodné a chutné brazilské jídlo, které vám přinese jedinečný exotický zážitek. Tato tradiční pokrm zahrnuje kuřecí maso, kokosové mléko, rajčata, cibuli a další skvělé ingredience, které vytváří neuvěřitelnou kombinaci chutí. S tímto receptem se snadno naučíte, jak připravit toto bohaté a aromatické jídlo. Udělejte si domácí brazilskou kuřecí moquecu a okouzlete své blízké nezapomenutelnou kulinářskou dobrodružstvím.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 papriky, nakrájené na proužky
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g kokosového mléka
  • 400 g rajčatových kousků v konzervě
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr (na posypání)

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte papriky a česnek a smažte je spolu s cibulí, dokud papriky nezměknou.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  5. Přilijte kokosové mléko a rajčatové kousky. Dobře promíchejte.
  6. Přidejte šťávu z limetky, mletou papriku, kurkumu a koriandr. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Vařte na středním plameni asi 20-30 minut, dokud se kuřecí maso dobře provaří.
  8. Servírujte s rýží a posypte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *