6. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sorrentinská citronová pasta je lahodný italský recept, který vás přenese do slunného pobřeží Sorrento. Tato pasta se vyznačuje svěžestí citronů, které se ve spojení s bazalkou a olivovým olejem stávají skvělou alternativou klasických omáček. Připravit tuto lahůdku je snadné a rychlé, ať už jako hlavní chod nebo přílohu k masu či rybám. Svoji kuchyni obohatíte jedinečnými chutěmi a vůněmi Itálie. Vyzkoušejte Sorrentinskou citronovou pastu a ponořte se do sladkého života italského pobřeží.
Suroviny
- 250 g špaget
- šťáva z 2 citronů
- stroužek česneku
- olivový olej
- 40 g parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Přidáme prolisovaný česnek a chvíli orestujeme, dokud nezačne vonět.
- Přilijeme šťávu z citronů a necháme lehce povarit.
- V druhém hrnci uvaříme špagety al denté podle návodu na obalu.
- Když jsou špagety hotové, scedíme je, ale necháme trochu vařící vody zůstat.
- S špagetami mícháme citronovou směs a postupně přidáváme olivový olej, aby byly špagety krémové.
- Přidáme nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- Dobře promícháme a podáváme ihned.