6. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Krevety na sýrové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Mlsněte si na lahodných krevetách, podávaných na bohaté sýrové omáčce. Tento recept vám poskytne dokonalou kombinaci mořských pochoutek s krémovou a sytou chutí sýra. Připravte si tento jednoduchý a svižný pokrm a vychutnejte si ho jako hlavní chod nebo jako luxusní předkrm na svých oslavách. S naší podrobnou směrnicí vám připravení krevet na sýrové omáčce půjde jako po másle.

Suroviny:

  • 400 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Krevety oloupejte a očistěte.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
  3. V pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidejte krevety a osmažte z obou stran, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte smetanu a nechte omáčku provařit asi 5 minut.
  6. Přidejte strouhaný sýr a nechte jej roztát do omáčky.
  7. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Podávejte s čerstvým chlebem nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *