6. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento úžasný recept na Ramen s kuřecím masem ti umožní zkusit japonskou kuchyni přímo doma. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, lahodného vývaru a čerstvých bylinek tvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Uvař si tento výživný a zdravý pokrm a nech se unést do světa autentického japonského jídla.
Suroviny
- 250 g ramen nudlí
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 4 šalotky (na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce oleje
- 1 l lžíce sojové omáčky
- 4 hrnky kuřecího vývaru
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky mletého červeného pepře
- 1 velká mrkev (nasekaná na nudličky)
- 2 vajíčka (vařená natvrdo a rozkrojená na půlky)
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci svařte ramen nudle podle pokynů na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte je stranou.
- V dalším hrnci zahřejte olej a orestujte šalotky a česnek, dokud nezačnou hnědnout.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho dozlatova. Přidejte sojovou omáčku a vařte dalších 2 minuty.
- Přidejte kuřecí vývar, rybí omáčku, cukr a mletý červený pepř. Přiveďte k varu a vařte 10-15 minut, dokud maso není uvařené a dochucené.
- Přidejte nakrájenou mrkev a vařte dalších 5 minut.
- Nakonec přidejte vařené ramen nudle a vařte další 2 minuty, aby se prohřály.
- Před servírováním ochutnejte polévku a případně ji dosolte a dochuťte pepřem podle svého gusta.
- Podávejte polévku v hlubokých talířích se rozkrojenými vařenými vajíčky a pokapejte sezamovým olejem.