6. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí arepas
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí arepas – Skvělý latinsko-americký recept připravený z kukuřičné mouky a plněný šťavnatým kuřecím masem. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální volbou pro milovníky exotické kuchyně. Připravte si vlastní arepas doma a poskytněte svým chuťovým buňkám neodolatelnou oslavu výjimečných chutí!

Suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 plechovka kukuřice
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 hrnek žluté masové mouky
  • 1 hrnek vody
  • 1 lžička soli
  • olej na smažení
  • doplňky podle chuti (sýr, pikantní omáčka, avokádo, atd.)

Postup

  1. Nařežte kuřecí prsa na kostičky a osolte a opepřete je.
  2. Očistěte a nakrájejte cibuli, česnek a papriky na malé kousky.
  3. Na pánvi zahřejte olej a osmažte v něm cibuli, česnek a papriky, dokud nebudou měkké.
  4. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte, dokud nezežloutnou a neudělá se kůrka.
  5. Přidejte kukuřici a promíchejte.
  6. V hrnci smíchejte žlutou masovou mouku, vodu a sůl. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  7. Olejem si potřete ruce a vykrajujte z těsta malé kuličky. Poté těsto roztlačte do tvaru placky o tloušťce asi 0,5 cm.
  8. Na pánvi si rozehřejte olej a na něm smažte arepas z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  9. Hotové arepas můžete naplnit kuřecím masem a zeleninou a ozdobit dle libosti sýrem, pikantní omáčkou, avokádem nebo dalšími doplňky.
  10. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *