6. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí arepas – Skvělý latinsko-americký recept připravený z kukuřičné mouky a plněný šťavnatým kuřecím masem. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální volbou pro milovníky exotické kuchyně. Připravte si vlastní arepas doma a poskytněte svým chuťovým buňkám neodolatelnou oslavu výjimečných chutí!
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 plechovka kukuřice
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 hrnek žluté masové mouky
- 1 hrnek vody
- 1 lžička soli
- olej na smažení
- doplňky podle chuti (sýr, pikantní omáčka, avokádo, atd.)
Postup
- Nařežte kuřecí prsa na kostičky a osolte a opepřete je.
- Očistěte a nakrájejte cibuli, česnek a papriky na malé kousky.
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte v něm cibuli, česnek a papriky, dokud nebudou měkké.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte, dokud nezežloutnou a neudělá se kůrka.
- Přidejte kukuřici a promíchejte.
- V hrnci smíchejte žlutou masovou mouku, vodu a sůl. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Olejem si potřete ruce a vykrajujte z těsta malé kuličky. Poté těsto roztlačte do tvaru placky o tloušťce asi 0,5 cm.
- Na pánvi si rozehřejte olej a na něm smažte arepas z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Hotové arepas můžete naplnit kuřecím masem a zeleninou a ozdobit dle libosti sýrem, pikantní omáčkou, avokádem nebo dalšími doplňky.
- Podávejte teplé.