6. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská pizza capricciosa.
zdroj: Recepty 24/7

Italská pizza capricciosa je klasický recept, který nezklame žádného fanouška italské kuchyně. Tato delikátní pizza se vyznačuje křupavým těstem posypaným vrstvou lahodného kečupu a plátky oblíbených ingrediencí, jako jsou salám, šunka, kštice, olivy a sýr mozzarella. S vrstvou omáčky z rajčat a špetkou bylinek bude tato pizza oslnit svou autentickou italskou chuťou a zaručeně vás přenese přímo do srdce Itálie. Připravte si tento pokrm doma a potěšte své blízké skvělou italskou specialitou!

Suroviny

  • Těsto na pizzu
  • 200 g rajčatové omáčky
  • 150 g sušených šunkových plátků
  • 100 g klobásy
  • 100 g žampionů
  • 100 g oliv
  • 100 g mozzarelly
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička suchého oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předem si připravte těsto na pizzu, nechte vykynout a rozválejte na plech.
  2. Rajčatovou omáčku rozetřete po rozváleném těstě.
  3. Na omáčku rozložte šunkové plátky, nakrájenou klobásu, žampiony a olivy.
  4. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek jemně nasekejte. Přidejte na pizzu.
  5. Mozzarellu nastrouhejte na struhadle a posypte pizzu.
  6. Přidejte oregano, sůl a pepř podle chuti.
  7. Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 200°C po dobu 15-20 minut, nebo dokud nebude těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
  8. Vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *