6. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza capricciosa je klasický recept, který nezklame žádného fanouška italské kuchyně. Tato delikátní pizza se vyznačuje křupavým těstem posypaným vrstvou lahodného kečupu a plátky oblíbených ingrediencí, jako jsou salám, šunka, kštice, olivy a sýr mozzarella. S vrstvou omáčky z rajčat a špetkou bylinek bude tato pizza oslnit svou autentickou italskou chuťou a zaručeně vás přenese přímo do srdce Itálie. Připravte si tento pokrm doma a potěšte své blízké skvělou italskou specialitou!
Suroviny
- Těsto na pizzu
- 200 g rajčatové omáčky
- 150 g sušených šunkových plátků
- 100 g klobásy
- 100 g žampionů
- 100 g oliv
- 100 g mozzarelly
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička suchého oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Předem si připravte těsto na pizzu, nechte vykynout a rozválejte na plech.
- Rajčatovou omáčku rozetřete po rozváleném těstě.
- Na omáčku rozložte šunkové plátky, nakrájenou klobásu, žampiony a olivy.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek jemně nasekejte. Přidejte na pizzu.
- Mozzarellu nastrouhejte na struhadle a posypte pizzu.
- Přidejte oregano, sůl a pepř podle chuti.
- Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 200°C po dobu 15-20 minut, nebo dokud nebude těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.