5. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé tofu s česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte výborný veganský recept, zkuste naše jednoduché a chutné „Křupavé tofu s česnekem“. Tento recept kombinuje křehkou texturu tofu s výraznou chutí česneku. Bude to skvělá volba pro všechny vegetariány i nevegetariány, kteří si rádi pochutnají na zdravém a pochutinovém jídle. Připravte si na svou jídelníček toto lahodné jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Tofo nakrájejte na menší kostky.
  2. Česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
  3. Přidejte do misky sojovou omáčku, česnek, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Položte kostky tofu do marinády a nechte je v ní odležet minimálně 30 minut.
  5. Poté kostky tofu obalte v kukuřičné mouce.
  6. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  7. Přidejte obalené kostky tofu a smažte je dozlatova z obou stran.
  8. Zkuste na talíři a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Podávejte křupavé tofu s česnekem jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *