5. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Masový kebab s bylinkovým dipem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný masový kebab s bylinkovým dipem je perfektní volbou pro milovníky grilovaného masa a aromatičkých příchutí. Vychutnejte si plátky šťavnatého masa, provoněného exotickými kořením, které jsou perfektně doplněny svěžím bylinkovým dipem. Tento recept vás potěší nejen lahodnou chuťovou kombinací, ale také svou jednoduchostí při přípravě. Nechte se přenést na postopráv­nické ulice Blízkého východu a vyzkoušejte tento vynikající pokrm ještě dnes.

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo skopové)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • Čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 6 plátků arabského chleba
  • Salátové listy
  • Nakrájená rajčata
  • Kypréský sýr, nastrouhaný

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, oregano, kmín, papriku, sůl a pepř v misce.
  2. Formujte z hmoty malé masové míčky a nasaďte je na dřevěné špejle.
  3. Grilujte kebaby na rozpáleném grilu nebo opečte na pánvi dozlatova.
  4. Ve vhodné nádobě smíchejte olivový olej a citronovou šťávu.
  5. Chleby zahřejte na grilu nebo v troubě.
  6. Po vychladnutí chlebů je rozkrojte na půlky a rozetřete na ně bylinkový dip.
  7. Na chlebíky položte salátové listy, grilovaná kebaby, rajčata a posypte nastrouhaným kypréským sýrem.
  8. Zabalte kebaby v chlebu a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *