5. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Croquetas de carne
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a křupavé croquetas de carne, španělské masové kuličky, které se stanou vaším dalším oblíbeným pokrmem. Tento jednoduchý recept kombinuje jemné maso s aromatickými bylinkami a kořením, aby se vytvořil dokonale vyvážený chuťový zážitek. Skvělým předkrmem nebo samostatným jídlem pro rodinnou večeři, tyto croquetas uspokojí váš chuťový hlad a překvapí svou jedinečnou texturou. Připravte si croquetas de carne a užijte si autentický španělský gastronomický zážitek ve vaší vlastní kuchyni.

Croquetas de carne

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Mleté ořechy na obalení
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • Strouhanka na obalení
  • Olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibuli a česnek, dokud nejsou zlatavé.
  2. Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud není zcela uvařené.
  3. Posypeme moukou a dobře promícháme, aby se vytvořila jemná omáčka.
  4. Po částech přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme, dokud se nezahuští.
  5. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Necháme směs vychladnout a poté z ní tvarujeme malé kuličky nebo válečky.
  7. Kroketky nejdříve obalíme ve strouhance, poté v rozšlehaných vejci a nakonec v mletých ořeších.
  8. Na pánvi zahřejeme olej a smažíme kroketky, dokud nejsou zlatavé ze všech stran.
  9. Odstraňte kroketky z pánve a dejte je na papírový ubrousek, aby se vysušily a odstranil se přebytečný olej.
  10. Podávejte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *