5. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí provençálské s bylinkovou krustou je skvělým receptem pro milovníky mediteránské kuchyně. Tento lahodný pokrm kombinuje kuřecí prsa s aromatickými bylinkami, které vytvoří chutnou křupavou krustu. S přidáním česneku, olivového oleje a citronové šťávy se každé sousto stane neodolatelně chutným. Připravte si tento jednoduchý a zároveň lahodný recept a užívejte si výborného kuřecího jídla s mediteránským nádechem.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
- 2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 citron, šťáva a kůra
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte olivový olej, tymián, rozmarýn, oregano, česnek, citronovou šťávu a kůru, sůl a pepř.
- Pokrájejte kuřecí prsa na menší kousky.
- Vložte kuřecí kousky do mísy s marinádou a nechte je marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje a opékejte kuřecí kousky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Po upečení přeneste kuřecí kousky na plech a posypte je směsí bylinek.
- Pečte v předehřáté troubě na teplotu 180°C asi 15-20 minut, dokud bylinková krusta nezezlátne.
- Servírujte kuřecí provençálské s bylinkovou krustou s žádoucími přílohami.