5. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí provençálské s bylinkovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí provençálské s bylinkovou krustou je skvělým receptem pro milovníky mediteránské kuchyně. Tento lahodný pokrm kombinuje kuřecí prsa s aromatickými bylinkami, které vytvoří chutnou křupavou krustu. S přidáním česneku, olivového oleje a citronové šťávy se každé sousto stane neodolatelně chutným. Připravte si tento jednoduchý a zároveň lahodný recept a užívejte si výborného kuřecího jídla s mediteránským nádechem.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 citron, šťáva a kůra
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte olivový olej, tymián, rozmarýn, oregano, česnek, citronovou šťávu a kůru, sůl a pepř.
  2. Pokrájejte kuřecí prsa na menší kousky.
  3. Vložte kuřecí kousky do mísy s marinádou a nechte je marinovat minimálně 30 minut.
  4. Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje a opékejte kuřecí kousky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  5. Po upečení přeneste kuřecí kousky na plech a posypte je směsí bylinek.
  6. Pečte v předehřáté troubě na teplotu 180°C asi 15-20 minut, dokud bylinková krusta nezezlátne.
  7. Servírujte kuřecí provençálské s bylinkovou krustou s žádoucími přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *