5. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Tempura krevet
zdroj: Recepty 24/7

Tempura krevet je jemné a chutné jídlo, které vás okouzlí svou křupavostí a lahodnou kombinací sladkého masa krevet a křehkého těsta. Tento japonský recept je jednoduchý k přípravě a můžete si jej užít jako hlavní chod nebo jako předkrm. Vyberte si nejčerstvější krevety, namočte je do lehkého těsta a osmažte v teplém oleji. Doplněním omáčkou tempura a podáváním s jasmínovou rýží získáte dokonalou kombinaci chutí, kterou oceníte jak sami, tak své hosty.

Suroviny

  • 400 g krevet
  • 120 g mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml ledové vody
  • 1 l oleje na smažení
  • Sojová omáčka na dochucení
  • Okurky na ozdobu

Postup

  1. Oloupejte a vyčistěte krevety.
  2. Smíchejte mouku a vejce ve velké míse.
  3. Přidejte postupně ledovou vodu a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  4. Ohřejte olej v hlubokém hrnci nebo fritovacím hrnci na teplotu přibližně 180 °C.
  5. Ponořte každou krevetu do těsta a opatrně ji vložte do horkého oleje.
  6. Smažte krevety ve vedlejších dávkách po dobu přibližně 2-3 minut, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé.
  7. Vyjměte krevety z oleje a nechte je okapat na kuchyňském papíru.
  8. Servírujte s sojovou omáčkou a ozdobte plátky okurek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *