4. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí korma s mandlemi je lahodný a exotický indický recept, který potěší každého gurmána. Tento pikantní a aromatický pokrm je připraven z kvalitního hovězího masa, které je podáváno s mandlemi a vyváženou směsí indických koření. Připravte si toto jednoduché, ale chutné jídlo a okořeňte svou kuchyni trochou Indie. Recept vám vyjde skvěle i bez zkušeností v indické kuchyni a určitě si jej zamilujete.
Suroviny
- 400 g hovězího masa, nakrájeného na kousky
- 2 cibule, jemně nakrájené
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce hovězího vývaru
- 2 lžíce řapíkového oleje
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 100 g mandlí, nasekaných
- 300 ml kokosového mléka
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- V hrnci rozehřejte řapíkový olej.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kousky hovězího masa a opékejte, dokud nezezlátnou ze všech stran.
- Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu, mletou papriku, skořici, hřebíček, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte papriku a smažte dalších pár minut.
- Přidejte hovězí vývar a kokosové mléko a vařte na mírném ohni, dokud se maso nezměkne.
- Přidejte nasekané mandle a nechte vařit ještě pár minut.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.