4. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí korma s mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí korma s mandlemi je lahodný a exotický indický recept, který potěší každého gurmána. Tento pikantní a aromatický pokrm je připraven z kvalitního hovězího masa, které je podáváno s mandlemi a vyváženou směsí indických koření. Připravte si toto jednoduché, ale chutné jídlo a okořeňte svou kuchyni trochou Indie. Recept vám vyjde skvěle i bez zkušeností v indické kuchyni a určitě si jej zamilujete.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 cibule, jemně nakrájené
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 2 lžíce hovězího vývaru
  • 2 lžíce řapíkového oleje
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 100 g mandlí, nasekaných
  • 300 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V hrnci rozehřejte řapíkový olej.
  2. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte kousky hovězího masa a opékejte, dokud nezezlátnou ze všech stran.
  4. Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu, mletou papriku, skořici, hřebíček, sůl a pepř a promíchejte.
  5. Přidejte papriku a smažte dalších pár minut.
  6. Přidejte hovězí vývar a kokosové mléko a vařte na mírném ohni, dokud se maso nezměkne.
  7. Přidejte nasekané mandle a nechte vařit ještě pár minut.
  8. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *