4. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Bulgogi s rýžovou nudličkovou směsí
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi s rýžovou nudličkovou směsí“ je tradicionální jihokorejské jídlo plné lahodných chutí a vůní. Tento recept se skládá z tenkých plátků hovězího masa marinovaných v speciální směsi, která zahrnuje ingredience jako sojovou omáčku, hruškový džus, česnek a zázvor. Maso se poté rychle opéká, aby zůstalo šťavnaté a měkké. Kombinace tohoto přípravného procesu s rýžovými nudlemi, různými zeleninami a jemným kořením vytváří neodolatelné jídlo, které oslní vaše chuťové buňky. Bulgogi s rýžovou nudličkovou směsí je ideální pro večeři nebo oslavu se přáteli a rodinou. Nechte se unést do kouzelného světa jihokorejské kuchyně a vyzkoušejte tento úžasný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (řízek)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce oleje
  • hrst nakrájeného zeleného cibulového větvičky
  • 200 g rýžových nudliček
  • sůl a pepř dle potřeby

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Cibuli nakrájejte na plátky a česnek nasekejte na jemno.
  3. V míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, sůl a pepř.
  4. Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek. Dobře promíchejte a nechte marinovat nejméně 30 minut.
  5. Rýžové nudličky uvařte podle návodu na obalu.
  6. Na rozpáleném oleji opečte maso spolu s marinádou. Pokud je masa příliš mnoho, smažte ho postupně.
  7. Přidejte nakrájenou zelenou cibulovou větvičku a krátce restujte.
  8. Smažené maso podávejte s rýžovými nudličkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *