4. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na argentinské hovězí empanady je skvělou volbou pro všechny milovníky tradiční kuchyně. Tato ikonická argentinská specialita vás okouzlí svou výjimečnou chutí a dokonale křupavým těstem. Hovězí maso, cibule, paprika a olivy se naplní do malých koláčků a pečou se do zlatova. Tato lahůdka je ideální na párty, pikniky nebo prostě jako pochoutka kdykoliv. Vyzkoušejte tento autentický recept a ponořte se do argentinské kultury přímo ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (mletého)
- 1 cibule (nasekaná na drobno)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 paprika (nasekaná na kostičky)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř dle chuti
- 500 g kynutého těsta
- 1 vejce (rozšlehané)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezískají lehce zlatavou barvu.
- Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud nezmění barvu.
- Přidejte papriku, mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Vařte a míchejte, dokud není maso plně propečené a koření se rovnoměrně rozložilo.
- Předejte směs do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto na silnější plát a vyřízněte z něho kolečka o průměru přibližně 10 cm.
- Na střed každého kolečka dejte lžíci masa, složte na půl a okraje těsta spojte hnětením a poklepáním prstů.
- Rozehřejte troubu na 200°C.
- Vejcem potřete empanady a pečte je na plechu s pečícím papírem asi 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Podávejte empanady teplé nebo studené s chimichurri omáčkou nebo guacamole.