4. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Vepřové knedlíky se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento dokonalý recept na vepřové knedlíky se zelím. Kombinace měkkých a‌ nadýchaných knedlíků s chutným uzrálým zelím a ‌šťavnatým vepřovým masem je ‌opravdu ‌neodolatelná. S tímto jednoduchým receptem můžete snadno připravit tuto tradiční českou pochoutku. Užijte si výbornou svačinu nebo plnohodnotné hlavní jídlo, které‍ potěší⁢ vaše chuťové buňky.

Suroviny:

  • 500 g vepřového ⁤masa
  • 500 g ⁢zelí
  • 500 g brambor
  • 2 cibule
  • 2​ stroužky česneku
  • 2 ​lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 ⁤lžička pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 4 kuličky nového koření
  • 500 ml vývaru

Postup:

  1. Brambory ‍oloupejte, nakrájejte na menší kousky ‍a uvařte ve ​slané vodě do měkka. Poté sceděte.
  2. Vepřové maso nakrájejte⁢ na kostky. Cibuli⁣ a česnek oloupejte a nakrájejte nasekaně.
  3. Hrnec si rozpalte a na oleji osmažte cibulku ‍a česnek dozlatova. Přidejte ‍vepřové maso ⁣a orestujte z obou stran.⁤ Přisypte⁤ sůl, ⁤pepř, kmín⁢ a nové koření. Promíchejte.
  4. Přidejte‌ nakrájené kysané zelí a zalijte‍ vývarem.​ Vařte ‌na mírném ohni, dokud se maso ‍nerozpadne a zelí změkne (asi 1 hodina).
  5. Z uvařených brambor vytvořte ‍hladké těsto‌ a vytvarujte z něj knedlíky. Vařte je ve ⁣vroucí osolené ⁢vodě do měkka.
  6. Sceděné knedlíky podávejte s​ vepřovým masem se zelím. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *